Épület-automatika hálószoba

Épület-automatizálási megoldások

„Automatizált otthonok a hétköznapok szolgálatában”

HÁLÓSZOBÁK

A hálószoba minden tekintetben különleges helyiség, ugyanis itt töltjük el a nap közel egyharmadát.

Talán érdemes különválasztani a szülői és gyermek hálószobák vezérlését, mert más-más szempontok a fontosak a két helyiségben.

szülői hálóban egyik nagyon praktikus megoldás amikor a dupla ágy két oldalán elhelyezett kezelőfelületekről nem csak a saját olvasó lámpa fénye szabályozható hanem a házastársé is, hiszen ha ő már elaludt felébresztése nélkül le lehet kapcsolni az ő lámpáját is.

Az ágy két oldalára javasolt olyan kezelőfelületet elhelyezni, amelyről az olvasólámpákon kívül a mennyezeti világítás, a redőnyök, a gardróbvilágítás és a fürdőszoba is fel- lekapcsolható. Adott esetben termosztátos kezelőfelület is alkalmazható, hogy tényleg semmilyen okból kifolyólag ne kelljen elhagyni az ágyat, ha esetleg a hőmérséklet utólagos beállítására lenne szükség.

Ezeken, az ágy közelében elhelyezett kezelő felületeken érdemes helyet hagyni egy pánik” gombnak, amivel a teljes épületben és a kertben is egy alapvilágítás aktiválható, ami elégséges ahhoz, hogy ellenőrizhető legyen, hogy a ház biztonságban van. Természetesen arra is lehetőség van hogy olyan fényhatást, villogást produkáljon a ház, ami el is riasztja az esetleges betolakodót.

Igény esetén a hálószobában is elhelyezhető egy érintőképernyő, amin elalvás előtt egy utolsó ellenőrzés elvégezhető: pl. a gyerekszobákba hőmérséklete megfelelő–e, ablakok zárva vannak–e, riasztó élesítve van-e, és hálószobákban a dugaszolóaljzatok feszültség mentesíthetőek.

Az árnyékolók időprogram szerint leengedhetők ill. felhúzhatóak. Természetesen megoldható, hogy a reggeli ébresztés a hálószobák redőnyeinek fokozatos felhúzásával valósuljon meg

Szabó Sándor
ügyvezető

SZAHO BT

Mobil: 06-20/992-01-39